İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Hamur için;
- 1 adet yumurta sarısı üstüne beyazı içine
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Üstüne;
- Yumurta sarısı
- Fındık
İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu eriyene kadar karıştıyoruz eriyince 10 dk kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- O sırada hamur için yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta beyazı şeker yoğurt sıvı yağ margarini birleştirip karıştırıyoruz üstüne kabartma tozu vanilin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamurun sert olmamasına dikkat ediniz ben 3 su bardağı un kullandım nerdeyse.
- Sonra hamur hazır olunca tepsiye biçim vererek diziyoruz ben direkt yuvarlayarak dizdim sonra üstlerine birer fındık koyup yumurta sarısı mı fırçayla sürüyoruz. Fırında 20 dakika kadar pişirip alıyoruz.
- Ben daha dar bir borcama alarak soğumuş şerbeti ekledim. Şerbeti de ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsunn:)
İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




