İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamur için;

  • 1 adet yumurta sarısı üstüne beyazı içine
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Üstüne;

  • Yumurta sarısı
  • Fındık

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu eriyene kadar karıştıyoruz eriyince 10 dk kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. O sırada hamur için yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta beyazı şeker yoğurt sıvı yağ margarini birleştirip karıştırıyoruz üstüne kabartma tozu vanilin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Hamurun sert olmamasına dikkat ediniz ben 3 su bardağı un kullandım nerdeyse.
  4. Sonra hamur hazır olunca tepsiye biçim vererek diziyoruz ben direkt yuvarlayarak dizdim sonra üstlerine birer fındık koyup yumurta sarısı mı fırçayla sürüyoruz. Fırında 20 dakika kadar pişirip alıyoruz.
  5. Ben daha dar bir borcama alarak soğumuş şerbeti ekledim. Şerbeti de ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsunn:)

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
Limonlu Kek Tarifi
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)
Kolay Cupcake
2 Yumurta İle Yaş Pasta Tarifi (Videolu)
Anne Keki
Hdabla | © 2025 |