İrmikli Rulo Baklava

İrmikli Rulo Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı fıstık içi

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine sürmek için ;

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İrmikli Rulo Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi ocağa koyup kaynamaya bırakalım, şerbeti kaynarken sosunu hazırlıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıp karıştıralım.
  3. Daha sonra yağımızı ve başka gereçlerimizi de içine ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  4. Baklavalık yufkalarımızı iki kat üst üste koyup üzerine sosumuzdan ekliyoruz sosumuzun üzerine fıstıklarımızı serpiyoruz.
  5. Daha sonra rulo formunda sarmaya başlıyoruz tepsimize koyuyoruz hepsini bu halde yapıp bitiriyoruz.
  6. Yufkalarımızın sarma işi bitip tepsimize düzdükten sonra yağımızı üzerine sürüyoruz. Sonrasına yufkalarımızı dilimliyoruz.
  7. 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
  8. Baklavamız piştikten sonra şerbetini çabucak üzerine dökmüyoruz.
  9. Biraz üzerindeki sıcaklık gitsin sonra şerbetimizin döküyoruz ve bekliyoruz.
  10. Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
    Not=baklavalık yufkalarımızın içine sosumuz fazla koymayalım sararken üst üste geldiği için irmiği ağır olur yufkalarımızda çıtır olmaz. Baklavamız fırından çabucak çıktıktan sonra şerbetini dökersek çok hamur olur onun için biraz ılımasını bekleyelim.

İrmikli Rulo Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Dolması
Lor Peynirinden Krep/ekmek
Ganajlı Fırınsız Cheesecake
Pişmeyen Diyet Puding
Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası
Tavuklu Patlıcanlı Tel Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |