İrmikli Hindistan Cevizi Topları
İrmikli Hindistan Cevizi Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
Bulamak için:
- Hindistan cevizi
İçine:
- Fındık
- Badem ya da çikolata kesimi (isteğe bağlı)
İrmikli Hindistan Cevizi Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve vanilini ekleyin.
- Soğumaya bırak (elinle yuvarlanacak kıvama gelmesi için oda sıcaklığında beklet).
- Soğuyunca elini hafif ıslatarak küçük toplar yapın.
- Topları hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
- İsterseniz içine fındık, badem ya da çikolata koyarak sürprizli yapabilirsiniz.
İrmikli Hindistan Cevizi Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






