İrmik Topları

İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 14 yemek kaşığı irmik
  • 2 paket vanilya (1 pakette olur)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • (tercihen fındık kırığı, antep fıstığı, çikolatalı sos)

İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, irmik ve vanilyayı bir tencerede birleştirip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Pişen karışımı güzelce soğumaya bırakıyoruz ki topları yaparken ellerimiz yanmasın.
  3. Soğuyan irmikli harca bir paket toz krem şantiyi ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz.
  4. Kıvamı biraz ele yapışıyor lakin merak etmeyin dolapta bekleyince bu yapışkan kıvam geçiyor.
  5. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayarak top haline getiriyoruz.
  6. İrmik toplarımızı hindistan cevizi, fındık yahut antep fıstığına buluyoruz.
  7. Benim o an konutta sadece hindistan cevizi vardı ancak bu halde de pek kâfi bir sunum oldu.
  8. Ben sonradan üstüne ekstradan hazır sıkmalı çikolata soslardan sıktım bu da lezzeti düzgünce arttırdı.

İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Puding
Domates Soslu Makarna
Kahve Yanı Kurabiyesi
Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği
Yoğurtlu Pirinçli Semizotu
Hdabla | © 2025 |