İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik)

İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 50 gram margarin

İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyumuzu kaynatıyoruz.
  2. Uygun bir kap içerisinde şeker ile eriyinceye dek karıştırıyoruz.
  3. Sonrasında uygun tencere içerisinde erittiğimiz margarin üzerine irmiğimizi ekliyoruz.
  4. İrmikler yoğunlaşıp dilediğiniz renge ulaşana kadar kavuruyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika.
  5. Kavrulan irmiğin üzerine şerbeti ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Tencereyi ocağın küçük tarafına kısık ateşe alıyoruz.
  7. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  8. Suyunu çekmeye yakın şöyle bir alt üst edilmelidir.
  9. Şerbetini çabuk çekiyor sık sık denetim edilmelidir.
  10. Şerbetini çeken helvamız biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun. (:

İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
Erişte Salatası
Mayasız Kolay Pişi
Kırmızı Mercimek Köftesi
Tavuk Dünyası Kekiklim
Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tarifi
Hdabla | © 2025 |