İrmik Helvası
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine irmik ek edip orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavuralım.
- Ocağı kısarak 3 dakika daha kavurma sürecine devam edelim.
- Daha sonra toz şekeri de ekleyip 4 dakika daha kavuralım.
- Ocağı en kısık ateşe alarak suyu ek edelim.
- 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım.
- Daha sonra helvamız biraz akışkan haldeyken ocağı kapatalım.
- Tavanın kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- İrmik helvamız servise hazır. Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






