İrmik Helvası
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ (yoksa margarin)
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1.5 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
Süslemek için;
- İri kıyılmış ceviz
- Hindistan cevizi
- İsteğe bağlı tarçın
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbet materyallerini bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmayacağız yalnızca şeker eriyecek.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Tereyağı eriyince un ve irmiği ekleyip karıştırarak kokusu çıkıp rengi pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Rengi değişince tarçın ve portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım ve şerbeti ekleyelim.
- Karıştırarak şerbeti çektirelim ve ocağı kapatalım.
- 10 dakika kadar bekletip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun 💜.
Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








