İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (yoksa margarin)
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1.5 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • İri kıyılmış ceviz
  • Hindistan cevizi
  • İsteğe bağlı tarçın

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet materyallerini bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmayacağız yalnızca şeker eriyecek.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  3. Tereyağı eriyince un ve irmiği ekleyip karıştırarak kokusu çıkıp rengi pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Rengi değişince tarçın ve portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım ve şerbeti ekleyelim.
  5. Karıştırarak şerbeti çektirelim ve ocağı kapatalım.
  6. 10 dakika kadar bekletip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun 💜.

Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Soğuk Çorba
Patetesli Börek
Kuzu Göbeği Kavurması
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek
Hdabla | © 2025 |