İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince irmik
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 350 gram margarin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Helvamız için birinci olarak ufak bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Aynı vakitte diğer bir tencereye sütü alıp kaynatalım.
  3. Ardından diğer bir tencerede yağı eritelim.
  4. Yağımız büsbütün eridikten ve kızdıktan sonra irmiği ekleyerek orta ateşte rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Kavurduğumuz irmiğe şerbeti çabucak arından da sıcak sütü yavaş yavaş ek edelim.
  6. Bu etapta eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli bir biçimde ek etmenizi tavsiye ederim.
  7. Daha sonra kısık ateşte suyunu düzgünce çekene kadar karıştıralım.
  8. Dilediğiniz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
  9. Demini çeken helvamız hazır afiyet olsun ☺️🫶🏻.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
Çikolatalı Ve Kahve Kremalı Pasta
Dalgona Soğuk Kahve
Hardallı Patates Salatası
Peyniri Hamurunda Poğaça Tarifi
Portakallı Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |