İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet portakal (kabuğu rendelenecek suyu sıkılacak yani yarım su bardağı portakal suyu)
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıcak suyu şekere ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Portakalın kabuğunu rendeleyip meyve yahut limon sıkacağı yardımıyla suyunu sıkalım. (sulu bir portakal ise yarım bardak çıkacaktır. ).
- Tencereyi orta ateşte ocağa bırakarak tereyağını eritip irmiği ek ederek rengi yoğunlaşıncaya kadar on dakika karıştıralım.
- Portakal kabuğu rendesini içine ekleyip tekrar karıştıralım.
- Portakal suyunu da ek ederek karıştırmaya devam edelim.
- Şekerli suyu da ekledikten sonra suyunu çekip katılaşıncaya kadar süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.
- Helvamız suyunu çekip katılaşınca ocağı kapatıp üzerine kağıt havlu sererek kapağını kapatıp dinlendirelim.
- Daha sonra kalıba doldurup şekillendirerek tabağa alabiliriz. Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








