İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak irmik
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 bardak süt
  • 2,5 bardak şeker

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı güzelce eritiyoruz akabinde sıvı yağını ek ediyoruz irmik ve unu da ekleyip güzelce kavuruyoruz soğuk sütümüzü ek ediyoruz.
  2. İrmik tencereden ayrılınca şekeri de ek edip karıştırıyoruz üzerini kapatıp 15 dk dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 💜

Not:sütün soğuk olmasına ve sütü döktükten sonra tencereden ayrılmasına dikkat edelim !.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elbasan Tava
Otlu Çörek
Zeytinyağlı Lahana Dolması
Patlıcanlı Patates Kavurma
Avokadolu Pankek (Yumurtasız)
Patates Çorbası
Hdabla | © 2025 |