İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak irmik
- 4 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 bardak süt
- 2,5 bardak şeker
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağımızı güzelce eritiyoruz akabinde sıvı yağını ek ediyoruz irmik ve unu da ekleyip güzelce kavuruyoruz soğuk sütümüzü ek ediyoruz.
- İrmik tencereden ayrılınca şekeri de ek edip karıştırıyoruz üzerini kapatıp 15 dk dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 💜
Not:sütün soğuk olmasına ve sütü döktükten sonra tencereden ayrılmasına dikkat edelim !.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


