İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı (dolu)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı olarak ceviz, fındık yahut dondurma da çok yakışıyor, görseldeki dondurmalı)
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kase de şekeri süt ile eriyene kadar karıştıralım. Yapışmaz tavada tereyağını eritelim.
- İçine irmiği ve fıstığı(veya koymak istediğiniz malzemeyi) atıp rengi yoğunlaşana kadar yaklaşık 5/6 dakika karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti ekleyip kapağını kapatalım. Şerbetini çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- (vaktiniz varsa beş dakika dinlendirip servis edin).
- (dondurmalı yapmak isterseniz yaptığımız helvadan iki üç kaşık koyup ortasına dondurma ekleyip tekrar helva koyarak servise hazır hale getirin).
- Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

