İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

İrmik helvası için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram fındık
  • 1,5 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritelim, üzerine fındığı ekleyip hafif kavuralım. (fındığı bıçak yardımı ile modüllere ayıralım).
  2. İrmiği tavaya ek edelim kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım (yaklaşık 20 dakika).
  3. Şerbetini hazırlayım sütü şekeri ve suyu karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  4. İrmiği güzelce kavurduktan sonra şerbeti azar azar ekleyelim.
  5. Sıcak şerbetin tesiri ile fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını daima olarak karıştırmaya devam edelim.
  6. İrmik helvasını kısık ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirmeye devam edelim. Helvanın dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım. Afiyet olsun :).

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köri Soslu Palamut
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Hindistan Cevizli Kurabiye
Özbek Pilavı
Fransız Ekmeği (French Bread Rolls)
Pudinkli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Hdabla | © 2025 |