İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 2 paket dolmalık fıstık (paketlerin bir tanesi 23 gram bol olması için iki paket kullandım, isteğe nazaran tek pakette uygundur.)

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle su, şeker ve süt bir tencerede karıştırılır.
  2. Ocağa alalım ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynayınca ocaktan alalım.
  4. Başka bir tencerede yağı tencerede eritelim.
  5. İrmiğimizi ek edelim ve rengi yoğunlaşana kadar kavrulur.
  6. Tamamen kavrulunca fıstıklarımızı ekleyelim ve 1 dakika daha kavurduktan sonra şerbetimizi ekleyelim.
  7. Güzelce karıştıralım ve kapağı kapatarak ocağın altını kısalım.
  8. Şerbetini büsbütün çekince ocaktan alalım. Efsane bir tat.
  9. İsteğe nazaran ortasına dondurma ekleyerek de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun❤

Not; Fıstığı sakın başta eklemeyin yoksa yanar. 🦋🍀.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Greçkalı Enginar
Fit Tatlı
Çay Saatine Pratik Gözleme (Videolu)
Semizotu Salatası
Kabak Salatası
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası)
Hdabla | © 2025 |