İpeksi Tiramisu (Borcamda)

İpeksi Tiramisu (Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
- Krema için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- kremanın içine ;
- 200 gram labne peynir
- 1 paket sade krem şanti
Borcam için;
- Kedi lisanı 2 paket toplam 4 adet
Sos;
- 1 yemek kaşığı kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 250 ml soğuk su
İpeksi Tiramisu (Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye un, nişasta, şeker ve süt ek edip tencereye almadan evvel çırpıcı ile pütür kalmayacak halde karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştıralım koyu kıvama gelince kaşık ile karıştırıp göz göz olunca ocağı kapatalım.
- Kenara alıp soğumaya bırakalım orta ara karıştıralım ki kabuk tutmasın.
- Tamamen soğuduktan sonra labne ve krem şanti ekleyip karıştıralım ve ipeksi kıvama getirelim. Kremamız kenarda dursun sosunu hazırlayalım.
- Bir kabın içine kahve şeker ve su karıştıralım.
- Dikdörtgen borcama tek tek kedidilini sosa batırıp dizelim.
- Üzerine kremanın yarısını döküp, spatula ile düzeltelim tekrar 2. katı yapalım birebir süreci tek tek kedidilini sosa batırıp, üzerine kremanın devamını döküp, düzeltelim ve üzerine kakao ile çay süzgeci ile serpiştirin.
- Daha sonra dolaba kaldıralım ve isterseniz 1 gece bekletin ister 3 4 saat bekleyin ve servise sunun. Afiyet olsun.
İpeksi Tiramisu (Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



