İpeksi Dokuda Cup Tatlı
İpeksi Dokuda Cup Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 80 gram çikolata
İpeksi Dokuda Cup Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı (tereyağı,çikolata ve vanilya hariç) tencereye alın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynayınca kıvam alacaktır.
- Ocağı kapatıp çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine temas edecek halde pak poşet kapatıp soğumaya bırakın. Bu sayede kabuk tutmayacak.
- Kaselere krema ve robottan geçirilmiş bisküvileri sırasıyla aktaralım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
İpeksi Dokuda Cup Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









