İncirli Tatlı

İncirli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 8 adet küp küp doğranmış kuru incir
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Kakao
İncirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kekini hazırlayalım ,yumurta, şeker çırpılır.
- Un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım .
- Sonra ceviz ve inciri ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız borcama döküp 180 derecede pişirelim.
- Kenara soğuması için bırakalım.
- Nescafeli su ile ıslatalım .
- Soğuyunca muhallebi için tencereye un ,nişasta ve sütü alalım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatınca şeker ekleyip karıştıralım.
- Soğuyunca krem şanti ekleyip mikserle çırpalım ve tatlının üzerine yayalım .
- En son kakao serpelim afiyet olsun.
İncirli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






