İncirli Muhallebi

İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet yaş incir
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilin

İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Arkadaşlar ben yaş incirle yaptım isteyen kuru incirde kullanabilir kullanacağınız kuru incillerin üstüne sıcak su koyun ve yumuşamasını bekleyin.
  2. Öncelikle yaş incir lerimi güzelce yıkayıp robota alıyoruz yada ufak ufak doğruyoruz.
  3. Süt, un, nişasta, şeker ve vanilini ekliyoruz güzelce karıştırıp ocağın üstüne alıyoruz ocaktayken daima karıştırıyoruz.
  4. Kaynamasına az kala incirlerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra altını kapatıp kaplarımıza alıyoruz ben güveç kabı kullandım.
  6. En son üstünü isteğiniz üzere süsle yenilirsiniz afiyet olsun 💐.

İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Crumble Tarçınlı Cevizli Kek
Fırında Sütlaç
Dışı Çıtır İçi Sulu Nefis Tavuk Köftesi
Tavuklu Bezelye Yemeği
Minik Hamburger
Bezelye Yemeği (Etsiz)
Hdabla | © 2025 |