İncirli Muhallebi
İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet yaş incir
- 1.5 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilin
İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Arkadaşlar ben yaş incirle yaptım isteyen kuru incirde kullanabilir kullanacağınız kuru incillerin üstüne sıcak su koyun ve yumuşamasını bekleyin.
- Öncelikle yaş incir lerimi güzelce yıkayıp robota alıyoruz yada ufak ufak doğruyoruz.
- Süt, un, nişasta, şeker ve vanilini ekliyoruz güzelce karıştırıp ocağın üstüne alıyoruz ocaktayken daima karıştırıyoruz.
- Kaynamasına az kala incirlerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp kaplarımıza alıyoruz ben güveç kabı kullandım.
- En son üstünü isteğiniz üzere süsle yenilirsiniz afiyet olsun 💐.
İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









