İncirli Kahveli Enfes Tatlı
İncirli Kahveli Enfes Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz ( dövülmüş)
- 8 adet incir ( küp küp doğranmış yarım saat suda bekletilmiş )
- 1,5 paket kabartma tozu
Soğuk şerbeti için;
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Kreması için;
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz kremşanti
Süsleme için:
- Hindistan cevizi
- Ceviz yahut antep fıstığı
İncirli Kahveli Enfes Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır. Köpük kıvamı alınca un ve kabartma tozu eklenir.
- En son cevizler ve suyu süzülen incirler eklenir spatula yardımıyla karıştırılır.
- Yağlanan dikdörtgen borcama spatula yardımıyla yayılır.
- 180 derece fırında denetimli pişirilir.
- Pişerken kahveli sosu hazırlanır şeker çözünene dek karıştırmaya devam edilir.
- O ortada muhallebisi (kreması) için tereyağ ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alınır.
- Sürekli karıştırılır ve pişirilir.
- En son tereyağı eklenir ve soğumaya bırakılır. Orta ara karıştırılır ki topaklanma olmasın.
- İlk sıcaklığı gidince kremşanti üzerine eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı geçince yaklaşık beş dakika sonra kahveli soğuk şerbet kaşıkla her yerine gezdirilir.
- En son ılıyan muahllebi dökülür, üzeri süslenir ve dolaba kaldırılır. Soğuyunca servis edilir.
Not: bu tatlı bir gün evvel yapılınca lezzeti çok çok daha hoş oturuyor. Yeterlice soğutmak çok kıymetli.
İncirli Kahveli Enfes Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















