İncirli Fındıklı Kurabiye

İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında olmalı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (azar azar denetimli bir halde ekleyelim)
- 10 adet kuru incir
İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncirleri birinci olarak ılık suda 15 dk bekletelim.
- Daha sonra minik minik keselim.
- İncir hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
- Unu denetimli bir halde ekleyelim.
- İnciri de ekleyip tekrar yoğuralım.
- Şekil verip evvel yumurta akına akabinde fındık kırıntısına batıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk denetimli bir biçimde pişirelim.
İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


