İncirli Cevizli Kurabiye

İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 9-10 adet kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz küçük çekilmiş
Üzerine:
- Pudra şekeri
İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce incirleri sıcak suya bırakıyoruz. 25-30 dk kadar bekleyip incirleri küçük küçük doğradım.
- Cevizi rondodan çektim.
- Tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, mısır nişastasını koyup karıştırdım.
- Üzerine ununu ve kabartma tozunu koydum.
- Unu denetimli bir halde döktüm. Dikkat edin çok olmasın.
- Doğradığım incirleri ve cevizi koyup karıştırdım. İsterseniz elinizle yuvarlayın isterseniz dondurma kaşığı ile form verebilirsiniz. Tercih sizin.
- 180 derecede alt üst ayarda pişirdim. Çok pişirmeyin dikkat edin fırından çıkınca biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.
İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












