İncir Uyutması Muhallebi

İncir Uyutması Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 fincan nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 7-8 adet kuru incir

İncir Uyutması Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel incirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletelim 10 dakika kadar.
  2. Daha sonra incirlerimizi küçük küçük doğrayalım.
  3. Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, vanilyayı ekleyelim. Kısık ateşte daima karıştırarak kaynatalım.
  4. Kaynayan sütümüzden bir kepçe doğradığımız incirlere koyalım ve blendırdan çekelim.
  5. Kaynayan sütümüze incirli karışımı ekleyelim. Yeterlice kıvam alana kadar kaynatalım. Kaselere ekleyip servis yapalım afiyet olsun.

İncir Uyutması Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Brownie Tart
Mayasız Kıyır Poğaça
Mor Lahana Tarator (Meze)
Zencefilli Shot
Brownie Tarifi (Bol Çikolatalı Kek)
Köfteli İskender
Hdabla | © 2025 |