İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 9-10 adet incir
- 1 yemek kaşık un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 6-7 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı artıp azaltılabilir.)
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirlerimizi güzelce yıkayıp minik minik doğruyoruz.
- Doğradığımız incirleri üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda yumuşayana kadar bekletiyoruz.
- İncirlerimiz yumuşarken muhallebisi için 1 lt sütü tenceremize alıp üzerine yemek kaşığı un ve nişastayı ve şekeri ekliyoruz. Bunları eklemek istemeyenler 5. Adıma bakabilirler.
- Göz göz olup kaynamaya başladığında incirlerimizi ekleyip yumuşayana kadar bir iki taşım pişirip blender ile incirleri eriyene kadar blend edilir.
- İstediğiniz ölçü kaplarına servis edebilirsiniz.
- Eğer içerisine un nişasta ve şeker eklemek istemiyorsak onların yerine incirin ölçüsünü bir oldukça artırarak süt kaynamaya başladıktan sonra içine incirleri ek edelim.
- İncirler eriyene kadar pişirmeye devam edilir incirler eridikten sonra ocaktan alınıp üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır en erken 1 saat mayalanması gerekmektedir.
- Mayalandıktan sonra istenildiği servis edilir lakin pişirdiğiniz tencerede mayalandırırsanız yoğurt üzere porsiyonlamanız gerekir .
- Tarifin yepyenisi budur lakin ben daha kıvanlı muhallebi olarak sevdiğim için içerisine un nişasta ve şeker de ekliyorum yapanlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim. 🥰.
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









