İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi

İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 9-10 adet incir
  • 1 yemek kaşık un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 6-7 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı artıp azaltılabilir.)

İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incirlerimizi güzelce yıkayıp minik minik doğruyoruz.
  2. Doğradığımız incirleri üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda yumuşayana kadar bekletiyoruz.
  3. İncirlerimiz yumuşarken muhallebisi için 1 lt sütü tenceremize alıp üzerine yemek kaşığı un ve nişastayı ve şekeri ekliyoruz. Bunları eklemek istemeyenler 5. Adıma bakabilirler.
  4. Göz göz olup kaynamaya başladığında incirlerimizi ekleyip yumuşayana kadar bir iki taşım pişirip blender ile incirleri eriyene kadar blend edilir.
  5. İstediğiniz ölçü kaplarına servis edebilirsiniz.
  6. Eğer içerisine un nişasta ve şeker eklemek istemiyorsak onların yerine incirin ölçüsünü bir oldukça artırarak süt kaynamaya başladıktan sonra içine incirleri ek edelim.
  7. İncirler eriyene kadar pişirmeye devam edilir incirler eridikten sonra ocaktan alınıp üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır en erken 1 saat mayalanması gerekmektedir.
  8. Mayalandıktan sonra istenildiği servis edilir lakin pişirdiğiniz tencerede mayalandırırsanız yoğurt üzere porsiyonlamanız gerekir .
  9. Tarifin yepyenisi budur lakin ben daha kıvanlı muhallebi olarak sevdiğim için içerisine un nişasta ve şeker de ekliyorum yapanlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim. 🥰.

İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa)
Yoğurmadan Ramazan Pidesi (Videolu)
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek
Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı
Tahinli Kurabiye
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)
Hdabla | © 2025 |