İncir Reçeli

İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 kilo beyaz incir
  • 4 kilo şeker
  • Yarım limon

İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öncelikle incirlerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra damak zevkinize nazaran 4 e ya da 2 ye bölüyoruz.
  3. Tüm olarak da tercih edebilirsiniz.
  4. Daha sonra üzerine şekeri ekleyip bir gece boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Kısık ateşte olacak halde reçelimizi orta ara karıştırarak kaynatıyoruz.
  6. Üzerinde oluşan köpükleri de bir süzgeç ya da kaşık yardımıyla alıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve bir yarım saat daha kaynamaya bırakıyoruz.
  8. Bir tabağın üzerine kaşıkla alıp damlattığımızda akışkan bir kıvam olmuyorsa ocağın altını kapatıp kavanozlayabiliriz. Servise hazır.

İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Brüksel Lahanası
Çikolatalı Kurabiye
Spoonful
Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat
Bisküvili Puding
Kornişon Salatalık Turşusu
Hdabla | © 2025 |