İncir Pestili

İncir Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo incir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Ceviz

İncir Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncilerimizi güzelce yıkayıp ufak ufak doğrayalım ve tencereye alalım, daha sonra üzerine bir bardak su ve bir bardak şeker ilave ederek ocağın üzerine alalım.
  2. İncilerimiz yeterlice yumuşayana kadar kaynayacaktır.
  3. Daha sonra blenderdan güzelce çekin içerisinde parçacıklar kalmasın.
  4. Muhallebi kıvamına gelen incirlerimizi yağlı kağıt üzerine ince bir formda serelim.
  5. İnce olmasına dikkat edin.
  6. Serdiğiniz pestillerin üzerine cevizlerini ekleyin. İsteğe bağlı fındık,fıstık,bademde ekleyebilirsiniz.
  7. Bu formda yaptıktan sonra kurumaya bırakalım pestillerimizin kuruması 2-3 gün sürecektir.
  8. Pestillerimiz güzelce kuruduktan sonra istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
  9. Büyüklüğü küçüklüğü sizin zevkinize kalmış kahve yanınıza ve çay yanınıza sağlıklı bir atıştırmalık. Afiyet olsun🌸.

İncir Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Muhallebi
Kuark (Lor) Lokma Topları
Zeytinyağlı Enginar
Etli Ekşili Yaz Dolması
İrmikli Cheesekek
Pancarlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |