İncir Pestili
İncir Pestili Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kilo incir
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Ceviz
İncir Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncilerimizi güzelce yıkayıp ufak ufak doğrayalım ve tencereye alalım, daha sonra üzerine bir bardak su ve bir bardak şeker ilave ederek ocağın üzerine alalım.
- İncilerimiz yeterlice yumuşayana kadar kaynayacaktır.
- Daha sonra blenderdan güzelce çekin içerisinde parçacıklar kalmasın.
- Muhallebi kıvamına gelen incirlerimizi yağlı kağıt üzerine ince bir formda serelim.
- İnce olmasına dikkat edin.
- Serdiğiniz pestillerin üzerine cevizlerini ekleyin. İsteğe bağlı fındık,fıstık,bademde ekleyebilirsiniz.
- Bu formda yaptıktan sonra kurumaya bırakalım pestillerimizin kuruması 2-3 gün sürecektir.
- Pestillerimiz güzelce kuruduktan sonra istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
- Büyüklüğü küçüklüğü sizin zevkinize kalmış kahve yanınıza ve çay yanınıza sağlıklı bir atıştırmalık. Afiyet olsun🌸.
İncir Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








