İnci Kefalli Pilav Çevirme

İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
- 1 su bardağı şehriyeli bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaynar su
Dışı için;
- 1 kg van balığı (inci kefali)
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavı hazırlayalım, tencere sıvı yağ koyup,şehriyeli bulguru içine ekleyelim, biraz kavurup tuz kaynar su döküp ortasına bir kaşık tereyağı bırakıp kapağını kapatalım .Kısık ateşte pişirip kenara alalım.
- Balıkları yıkayıp yeterlice süzelim, kılçıklarını çıkaralım .
- Tuz, baharatlar ve mısır ununu karıştıralım, balıkları bu karışıma bulayıp yağlanmış borcama kenarlardan taşacak halde dizelim .
- Balıkların üzerine yarıya gelecek kadar pişirdiğimiz şehriyeli pilavdan koyup kenardan taşan balıkları üzerine kapatalım birkaç kesim tereyağı bırakıp sıvı yağ gezdirelim .
- 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun🐟🐟.
İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










