İncecik Ama Yumuşacık Hamurlu Pizza Tarifi

İncecik Ancak Yumuşacık Hamurlu Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için (2 orta uzunluk pizza için);
- 2,5 su bardağı un (300 gr)
- 1 çay bardağı ılık süt (100 ml)
- 1 çay bardağı ılık su (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya yahut yarım paket yaş maya
Pizza sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
Üzeri için (öneriler):
- Mozzarella yahut kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Salam
- Mantar
- Zeytin
- Biber
- Mısır
- Soğan
- Domates
İncecik Ancak Yumuşacık Hamurlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pizza hamurunun yapılışı: mayayı faal hale getirin: bir kaba ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı koyup 5 dakika bekletin.
- Unu geniş bir kaba alın, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
- Mayalı karışımı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 30-40 dakika mayalandırın.
- Hafif un serpilmiş tezgâhta hamuru merdane ile ince açın (çok bastırmadan).
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru alın. Üzerine çatal ile birkaç delik açın.
- Sos materyallerini karıştırın.
- Hamurun üzerine hazırladığınız pizza sosunu sürün.
- İlk olarak rendelenmiş kaşar yahut mozzarella peynirini serpin.
- İstediğiniz materyalleri ekleyin.
- Malzemelerin üzerine biraz daha peynir ekleyerek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 220°c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 12-15 dakika pişirin. ➡ fırından çıkınca 2-3 dakika dinlendirip dilimleyin. İncecik lakin yumuşacık dokusuyla şahane bir konut imali pizza hazır! afiyet olsun! 🍕.
İncecik Fakat Yumuşacık Hamurlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
