İnce Erişte Çorbası

İnce Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı küçük uzunluk yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz
  • 1 dolu avuç kadar ince erişte

İnce Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 çay bardağı mercimeği 5 çay bardağı soğuk suyla bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Yumuşamadını beklerken bir kasede rendelediğiniz domatesi biber salçasıyla karıştırıp sos haline getirin.
  3. Yumuşamış mercimeğe kıymayı, domatesi ve tuzu, tereyağı ekleyin.
  4. Tencerede az su olduğunu göreceksiniz.
  5. Tencerenin içindeki yemeğin 5 katı kadar suyu kaynatın ve içine ekleyin.
  6. 10 dakika kadar kaynayacak gereçler birbirine alışsın, bilhassa domates pişsin istiyoruz bu sırada.
  7. Maydonozu ortalarda bir yerde ekleyin.
  8. Erişteyi ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Erişte ince olduğu için çabucak hamur olabilir. Daha fazla kaynatmayın.
  9. Altını kapatın. Çorba hazır. 😋.

İnce Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tavası
İki Renkli Kıyır Kıyır Bayatlamayan Yaprak Kurabiye
Patates Salatası
Kakaolu Kek
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar
Hdabla | © 2025 |