İnanamayacağınız Kadar Mükemmel Bir Tarif Levrek Kavurma ️
İnanamayacağınız Kadar Eksiksiz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kiloluk levrek fileto
- 1 büyük baş kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 er adet kırmızı ve sari kaliforniya biberi
- 10 adet mantar
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram(2 yemek kaşığı) tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 kaşık soya sosu
İnanamayacağınız Kadar Eksiksiz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıkları alırken muhakkak fileto formunda temizletin.
- Fileto halindeki balıkları kup küp doğrayın. (küçük olmasınlar yoksa dağılırlar).
- Tavada tereyağı eritin ve balıkları kavurun.
- Kavurma süreci boyunca asla balıkları sertce ya da süratlice karıştırmayın, olabildiginizce nazikce ve spatula ile cevirmeye çalışın.
- Bu ortada mantarları yıkayıp dörde bölün. Öteki bir tavada kızgın yağ ile mantarları soteleyin.
- Sotelenmiş mantarların üzerine küp küp doğranmış soğan, biber ve sarımsağı ek edin.
- Kavrulan sebzelerin üzerine baharatları ekleyin.
- En son öbür tavada kavrulmuş balıkları da sebzelerin üzerine ek ederek yavaşça karıştırın.
- Bu karışımı fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine dağıtın. (varsa yayvan güveç daha hoş olur) üzerine bir kaç kesim tereyağ ekleyin.
- 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Levrek kavurmanız hazır. Afiyet olsun.
İnanamayacağınız Kadar Kusursuz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









