İnanamayacağınız Kadar Mükemmel Bir Tarif Levrek Kavurma ️

İnanamayacağınız Kadar Eksiksiz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kiloluk levrek fileto
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 er adet kırmızı ve sari kaliforniya biberi
  • 10 adet mantar
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram(2 yemek kaşığı) tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kaşık soya sosu

İnanamayacağınız Kadar Eksiksiz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları alırken muhakkak fileto formunda temizletin.
  2. Fileto halindeki balıkları kup küp doğrayın. (küçük olmasınlar yoksa dağılırlar).
  3. Tavada tereyağı eritin ve balıkları kavurun.
  4. Kavurma süreci boyunca asla balıkları sertce ya da süratlice karıştırmayın, olabildiginizce nazikce ve spatula ile cevirmeye çalışın.
  5. Bu ortada mantarları yıkayıp dörde bölün. Öteki bir tavada kızgın yağ ile mantarları soteleyin.
  6. Sotelenmiş mantarların üzerine küp küp doğranmış soğan, biber ve sarımsağı ek edin.
  7. Kavrulan sebzelerin üzerine baharatları ekleyin.
  8. En son öbür tavada kavrulmuş balıkları da sebzelerin üzerine ek ederek yavaşça karıştırın.
  9. Bu karışımı fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine dağıtın. (varsa yayvan güveç daha hoş olur) üzerine bir kaç kesim tereyağ ekleyin.
  10. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Levrek kavurmanız hazır. Afiyet olsun.

İnanamayacağınız Kadar Kusursuz Bir Tanım Levrek Kavurma ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krema Soslu Brokolili Makarna
Tavuk Şiş
Muzlu Yaş Pasta
Sıvı Yağlı Kum Gibi Dağılan Kandil Simidi Katı Yağsız (Videolu)
Kıymalı Patates Kavurması (Yufka Ekmekle Harika Bir Piknik Menüsü)
Doyurucu Ek Gıda
Hdabla | © 2025 |