İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 tane soğan
  • 4 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça ( ben domates salçası kullandım yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı ılık su

Patlıcanı kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patlıcanları alacalı soyup orta kalınlıkta uzun bi biçimde doğrayın acısını alması için 15 dk tuzlu suda bekletin.
  2. Suda beklettiğimiz patlıcanları sudan alarak kızartma yağında kızartın kızarttıktan sonra peçete yardımı ile fazla yağını alın.
  3. Uygun bir tencereye soğanı be 3 lisan sarımsağı yemeklik doğrayıp 3 kaşık sıvı yağ ile kavurun.
  4. Üzerine küp küp doğranmış 3 tane domatesi ekleyip biraz daha kavurun.
  5. Kızartıp fazla yağını aldığınız patlıcanı ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin bir iki çeşit karıştırın.
  6. Üzerine 1 su bardağı suyu ve baharatları ekleyip ağzı kapalı halde orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🩷.

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Pastane Usulü Ekler
Pankek
En Kolay Açma Tarifi
Hdabla | © 2024 |