İmam Bayıldı

İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 kaşık kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İstenilen baharatlar

İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sapları kesilen patlıcanları alacalı formda kabukları soyulur yarım saat tuzlu suda bekletilir.
  2. Tavaya doğranan soğan ve biber, sarımsak koyup sıvı yağda biraz kavrulur. Salçayı ekleyip biraz da bu halde kavurduktan sonra küçük küçük doğranan domatesler ve tuzu ekleyip kavrulur. Biraz suyunu çektikten sonra altı kapatılır.
  3. Patlıcanları kurulayıp kızartma tenceresine biraz yağ koyarak patlıcanlar yumuşayana kadar kızartılır.
  4. Kızaran patlıcanları pişirme  tenceresine dizerek harcı koymak için çizikler atılır. Tatlı kaşığı ile kesikler genişleterek harç konulur.
  5. Hazırlanan salçalı suyu patlıcanların düzeyini geçmiyecek halde tencereye koyup patlıcanlar pişip yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dk kadar pişirilir. Sonra büyükçe servis tabağına alıp maydanoz ile süslenip soğuduktan sonra servis edilir.

İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlücan (Sakarca) Mücveri
Elmalı Unsuz Kek
Cheesecake
Antep Fıstıklı Rulolar
Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |