İlikli Kemik Suyu

İlikli Kemik Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 kesim eti sıyrılmıi ilikli kemik
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 bas sarımsak

İlikli Kemik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikleri düdüklü tencere koyuyoruz üzerine biraz su ekleyip 10 dakika kaynatalım suyunu dökelim. Böylelikle ilik suyu daha berrak olacaktır.
  2. Kemiklerin üzerine tekrar su dolduralım. Soğan, havucu 2 ye bölüp tencereye ekleyelim. Sarımsakları soyup tencereye ekleyelim.
  3. 2. 5 saat kadar kaynatalım.
  4. Kemiklerin içindeki ilikler çıkıncaya kadar kaynattıktan sonra etleri kemiklerden sıyırıp alalım.
  5. Sebzelerle birlikte etleri ilik suyunun içinde blendırdan geçirelim.
  6. Daha sonra öbür bir kaba karışımı süzelim.
  7. Süzülen suyu karton bardaklara dolduralım. Buzlukta donduralım. Çorbalarda yemeklere kullanabiliriz. Afiyet olsun.

İlikli Kemik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Kıbrıs Tatlısı (Videolu)
Nohutlu Sulu Köfte
Babagannuş ( Orjinal ) Salatası
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Müceddere Pilavı
5 Dadikada Hazır Elmalı Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |