İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı yıkanmış mercimek
  • Yarım kavanoz ilikli kemik suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Çeyrek çay kaşığı kara biber
  • 1.5 çay kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 700 ml kaynamış su

Yetmezse;

  • 200 ml kaynamış su ilave

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencere zeytinyağı koyulur daha sonra üzerine iki buçuk su bardağı yıkanmış mercimek ilave edilir ve kavrulur. Orta ateşte imalata başlanır.
  2. Kavurma süreci bittikten sonra yarım kavanoz âlâ ki kemik suyu tencereye ek edilir ortalama 10 dakika boyunca karıştırma suretiyle mercimeklere kemik suyu işlemesi sağlanır.
  3. Daha sonra bir buçuk çay kaşığı kaya tuzu çeyrek çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı kırmızı pul biber ek edilir.
  4. 3-4 dakika civarı baharatların harmanlanması ile tencereye 700 ml kaynamış su ek edilir orta ara karıştırılır.
  5. Ortalama 20 dakika mühletle orta ara karıştırılarak sürece devam edilir.
  6. Su yetmez ise 200 ml yedekte duran kaynamış su ek edilir.
  7. Mercimeklerin parçalanması ile çorbamızın piştiğini anlarız. Pencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
  8. Havuç sevmeyen çocuklarımız var ise birinci başta doğradığımız havuçları çorbamız ile birlikte pişirebiliriz.

Afiyet olsun.

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo
Yeşil Mercimekli Ekmek ( Efsane Bir Lezzet Bombası )
Tavada Demleme Lazanya
Nefis Tadı İle Perde Pilavı
Nohutlu Pilav
Hdabla | © 2025 |