İki Renkli Şerbetli Tatlı

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un

İçine;

  • 3/1 kurabiye hamuruna
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlıya öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon sıkıp 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yoğurma kabına sırasıyla tüm gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru üçe bölüyoruz. Bir adedine kakao ve fındık ekleyip uygunca yoğuruyoruz. Geriye kalan hamuru toparlayıp 3 e bölüyoruz.  Kakaolu olan hamuru da 3 e bölüyoruz.
  4. Beyaz hamuru elinizle ya da merdane ile açıp inceltiyoruz. Kakaolu harcı elimizle ince uzun olacak biçimde yuvarlayıp açtığımız beyaz hamura uzunlamasına koyuyoruz. Akabinde sarıyoruz.
  5. Elimizle yuvarlayıp iki parmak büyüklüğünde kesip, tepsiye diziyoruz. Ben bir kaç adedini kadayifa buladım lakin çok bir fark olmadığı için başkalarının sade yaptım.
  6. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Browni Kek
Susamlı Kurabiye
Çikolata Sosuna Bulanmış Kar Topları
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Ne Yok? Kahvaltı Keki (Unsuz-Besleyici-Diyetik)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |