İki Renkli Şerbetli Tatlı
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (yarım paket)
- 1 su bardağı irmik
- 3.5 su bardağı un
Kakaolu kısmı için;
- Hazırlamış olduğumuz hamurun 4/1 ayrılıcak
İçine;
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı kadar ufalanmış ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 4 damla limon
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlayınız uygun bir tencere şekeri suyu ve 4-5 damla limonu ekleyip 15 dakika kaynayıp soğumaya bırakınız.
- Yoğurma kalbinizin içine oda ısısındaki margarini ,yumurta ,sıvı yağ, vanilya ,hindistan cevizi ,kabartma tozunu ve unu ek ediniz, ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra hamurun 4/1 ni ayırıp içine 1 tatlı kaşığı kakao ,1 çay kaşığı tarçın ,2 yemek kaşığı sıvı yağı ve cevizi ekleyip güzelce yoğurunuz sonra 2 hamuruda 5 eşit kesime bölünüz.
- Silindir hali ne getirip hamuru üzerine bastırarak yayınız içine kakaolu hamurdan koyup kapatınız.
- İrmiğe bulayıp çatalla biçim veriniz 2 parmak kalınlığında katıyız ve yağlanmış tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Şerbeti ılık hamur sıcak olacak biçimde dökünüz.
- 2 saat kadar dinlendirip servis yapiniz.
Not : pişirme mühleti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için instagram sayfamı takip edebilirsiniz.
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















