İki Renkli Poğaça

İki Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hamurları yapıştırmak için:

  • Su

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

İki Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına un alınır, üzerine şeker ,tuz ,kuru maya, süt ,yumurta ve yağ ekleyerek yavaş yavaş yoğurma başlanır.
  2. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alınır ve son kere yoğurulur.
  3. Hazır olan hamur iki kesime bölünür bir modülüne kakao eklenerek tekrar yoğurulur .
  4. Ardından hamurlar uygun bir tabağa alınır ve üzerine pak bir örtü örtülerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Daha sonra hamur tezgahı alınır oklava yahut merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açılır ,fırça yardımıyla hamurun her yerine gelecek formda su sürülür. Hamur birbirine yapışması için.
  6. Kakaolu hamur da birebir ölçüde açılır.
  7. Kakaolu hamurda sade hamurun üzerine serilerek ortadan ikiye bölünür üzerine çikolata sürülerek rulo formunda sarılır. Ve her rulo on modüle bölünür.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsimizi alarak üzerine yumurta sarısını sürelim.
  9. Son olarak evvelden işitilmiş 200°’de fırında alt üst fansız ayarda 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🥐.

İki Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krem Karamelli Kek
Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği
Bamya Çiçeği Çorbası
Tahinli Kurabiye (Margarinsiz)
Çıtır Tavuk
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |