İftariye Tabağı

İftariye Tabağı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket aç bitir salam
- 4 dilim tost kaşarı
- 4 dilim eski kaşar
- 4 dilim beyaz peynir
- 4 dilim pastırma
- 8 adet şeker domates
- 4 adet gün kurusu kayısı
- 4 adet kuru kayısı
- 4 adet hurma
- 8 adet ceviz
- 8 adet fındık
- 4 adet kuru incir
- 2 adet çilek
- 1 kâse zeytin
- 10 adet biberiye dalı
Hurma topları için;
- 14 adet hurma
- 6 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı kakao
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı
İftariye Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak salamları gül formu yapmak için flüt bardağın etrafına salamları dizip aykırı çevirip çıkarın.
- Sunum tabağınızın bir tarafına biberiye kollarını dizin.
- Üzerine üçgen peynirlerinizi, pastırmaları ve çöp şişe geçirdiğiniz şeker domatesleri istediğiniz formda koyun.
- Kuru kayısıları ortalarından bölün içine ceviz yerleştirin.
- İncirlerin zirvelerini kesip içine bastırıp içlerine ceviz koyun.
- Hurmaları ortadan kesin çekirdeğini çıkarın ve içlerine ikişer adet fındık koyun.
- Çilekleri ikiye bölün.
- Sunum tahtanızın başka tarafına hazırladığınız materyalleri istediğiniz biçimde dizin.
- 1 kaseye zeytini alıp tahtanıza yerleştirin.
- Hurma topları için: 14 adet hurmayı 1 kase sıcak suda 5 dakika bekletip çekirdeklerini çıkartın ve rondodan çekin.
- İçine 6 adet cevizi havanda güzelce dövün.
- 1 kasede esilmiş hurma, ince dövülmüş ceviz ve kakaoyu karıştırıp elinizi çok az ıslatarak minik toplar yapıp antep fıstığına bulayın.
- Bunuda sunum tahtanıza yerleştirin.
- Gün kurusu kayısılarıda tahtanıza koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
İftariye Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













