İçli Köfte (Sivas Usulü)

İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta
- Tuz
İçi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Üzeri için ;
- 150 gram tereyağ
İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğan ı alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ardından kıymamızı ek edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- En son baharatlar ve ince ince kıydığımız maydanozu da ek edip bir iki çevirip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için bulgurumuzu uygun bir kaba koyup üzerine sıcak su ek edip 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra içersine yumurta un ve tuz ekleyip macun kıvamında yoğuruyoruz.
- Yoğururken orta ara yaklaşık yarım su bardağı kadar soğuk su ek edebilirsiniz.
- Hamurumuz hazır olduğunda biçim vermeye başlıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içini açıyoruz elinizi ıslatırsanız form vermeniz kolaylaşır.
- Hamurumuzun içine harcımızdan koyup güzelce kapatıp yuvarlıyoruz.
- Unladığımız tepsimize diziyoruz.
- Tenceremize suyumuzu alıp kaynatıyoruz kaynayan suya biraz tuz ve çok az sıvı yağ katıyoruz.
- Ardından hamurlarımızı tek tek kaynayan suya atıyoruz. 15-20 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan hamurumuzu kevgir kepçe ile tepsiye alıyoruz.
- Üzerine eritip kızdırdığımız tereyağı döküp servise hazırlıyoruz afiyet olsun 😋.
İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











