İçli Köfte Mardin-Urfa

İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı İçin Malzemeler

İçli köfte;

  • 2 ölçü (bardak) içli köftelik bulgur(kitel)
  • 1 ölçü çiğ köftelik bulgur
  • Tuz, soğuk su

İç harcı;

  • 1,5 kilo soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Sıvı yağ

İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurları karıştırıp tuz ekliyoruz, çekecek kadar soğuk su ile ıslatıp üstünü kapatıp bir gece bekletiyoruz.
  2. Soğanları robottan çekip sularını sıkıyoruz ve genişçe bir tavaya alıp kavurmaya bırakıyoruz.
  3. Sıvı yağda sararana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Salçayıda ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
  5. Baharatları da ekledikten sonra son olarak maydanozları ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sonraki gün azar azar soğuk su ekleyerek hamuru yeterlice yoğuruyoruz.
  7. Avucumuza cevizden biraz büyük modüller alarak işaret parmağımızla çevire çevire incelterek açıyoruz. Kalın olmamasına dikkat edelim.
  8. İç harcından bir yemek kaşığı koyup ağzını kapatıyoruz. (haşlarken açılmaması için ağız kısmına yağ bulaşmamasına dikkat edelim).
  9. Hepini bu formda hazırlayıp ağızları üst gelecek halde tepsiye diziyoruz ki beklerken yağları akmasın.
  10. Kaynamış tuzlu suda haşlamaya bırakıyoruz.
  11. Hiç karıştırmadan iki üç kaynar geldikten sonra kevgirle alıyoruz.
  12. Haşlanmış içli köftemiz hazır.
  13. İsteyen haşladıktan sonra yağda kızartarak da tüketebilir.

★★★afiyet olsun★★★

İçli Köfte Mardin-Urfa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Wrap Tarifi | Sadece 15 Dakikada Hazırlayın! Hem Lezzetli Hem Pratik! (Videolu
Patatesli Sulu Köfte
Vişne Soslu Muhallebi
Bebek Kahvaltı
Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması
Fırında Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |