İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3,4 yemek kaşığı un (duruma nazaran arttırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
- Bulgur ve irmiği bir kaba alalım üzerine 1 su bardağı sıcak suyu döküp karıştıralım ve ağzını kapatalım. Bulgurlar şişene kadar bekleyelim.
- Bir yandanda iç harcı için; ince ince doğradığımız soğanları tavaya alalım sıvı yağında yeterlice kavuralım kıymayı ek edelim ve bir mühlet de o formda kavuralım.
- Robottan çektiğimiz cevizi, ince ince doğradığımız maydanozu ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Suyunu çekip şişen bulgurumuza 1 yumurta, salça, un ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayalım bir kaseye su doldurup devamlı elimizi ıslatarak bulguru yoğuralım.
- Uzun müddet yoğurmak çok kıymetli elimize yapışmayan bir kıvam elde etmek için bulgurların uygunca ezilmesi gerekiyor.
- Sonrasında vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat bekletmeniz daha kolay form vermenize yardımcı olur.
- Beklettiğimiz hamuru yuvarlak beze yapıp elimizle içini oyup kıymalı harçtan ekleyip kapatalım.
- Kenarlarını ne çok ince ne çok kalın olacak formda elinizle düzeltin. Eldivenle yapmanız işinizi daha kolaylaştırır.
- Sonrasında kızartma sürecinden evvel hal verdiğimiz içli köftelerimizi dondurucuda hafif donduralım 1 saat bekletmeniz kâfi.
- Hafif buzlu bir formda bol kızgın yağda düzgünce kızarana kadar pişirelim. Ocağın altı hafif orta ateşte olsun yavaş yavaş pişirelim. İçi çiğ kalmaması için.
- Sıcak bir biçimde servis edelim.Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🥰.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







