İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı kitel
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet yumurta
- Islatmak için 6 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Toz tatlı kırmızı biber
İç harcı:
- 500 gram kıyma
- 4-5 adet kuru soğan
- Yardım su bardağı dövülmüş ince ceviz
- Bi tutam maydanoz
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bulguları ve irmiği istenilen ölçüde ıslatalım.
- Üzerini strec sinema le kapatıp 1 saat üstü kapalı dinlendirelim.
- Sonrasında içine sırasıyla yumurta, salça ,baharatlar, tuz ve un eklenip yeterlice yoğurulur.
- İç harcı için kıymayı ocağa alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim soğanı atalım ve uygunca kavuralım kavrulan soğanların içine biber salçasını ekleyelim tekrardan salça kokusu gidene kadar kavuralım.
- Baharatlarımızı tuzunu da ekledikten sonra ceviz ve maydanozu da koyalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan iç harç ve hamur dan sonra bir kaseye sıvı yağ ve su ekleyelim kolay yapabilmemiz için.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizi su ve sıvı yağ karışımına batırıp biçimimizi verip içini dolduruyoruz formumuzu veriyoruz dilerseniz buzdolabında dilerseniz buzlukta koruma edebilirsiniz.
(not:buzlukta olanları da buzlu buzlu kızartabilirsiniz).
Afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


