İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte hamuru için;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
İç harcı için ;
- 400 gr kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- İç yağ ( isteğe nazaran ekleye bilirsiniz lezzeti çok yükseltiyor tavsiye olunur)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatın ve yumuşaması için biraz bekleyin.
- Sonrasında içerisine un, yumurta, salça, tuz ve baharatları ek edip yeterlice karıştırın ve yoğurun ve dinlenmeye alın.
- İç harcı için birinci iç yağı tavaya alıp eritelim ve üzerine sıvı yağı da ekleyip ince doğranmış soğanı ekleyin ve biraz kavurun .
- Kavrulan soğanın üzerine sırasıyla evvel kıymayı sonra salçasını, baharat ve tuzunu ekleyip güzelce pişirelim (kıymalar tane tane olmalı).
- İç harcımızı da soğumaya bırakalım biraz iç yağdan kaynaklı donmaya başladığında içli köftelerimize biçim vermeye başlayabilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz içli köftelerinizi ister kızartıp ister haşlayarak istersenizde buzluğa kaldırıp daha sonra tüketebilirsiniz.
- Benim bu tarifle mandalina boyutlarında 26 civarında içli köftem oldu. 5 kişilik sofrada kişi başı 9 ar tane düştü siz isteğe nazaran servis sayısını ayarlarsınız. Umarım tanımı dener ve beğenirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



