İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 4-5 adet soğan
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Maydanoz

Hamuru için;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcımızı hazırlıyoruz bir gün evvelce hazırlayıp buz dolabına koyarsak daha hoş olur.
  2. Kıymayı tavaya alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz topak olmasın dikkat edelim.
  3. İnce ince doğradığımız soğanı ekliyoruz. Şayet soğanı robottan geçirecekseniz fazla çekmeyin biraz canlı kalsın, fazla suyunu elinizle sıkıp o denli koyabilirsiniz.
  4. Soğanlar kavrulunca içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyelim. En son baharatları ve tuzunu kendinize nazaran ekleyip altını kapattıktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
  5. Hamuru için bulgur, irmik ve tuzu bi kaba alıp karıştırıyoruz, sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz, ağzını kapatıyoruz ve 10-15 dk bekletiyoruz.
  6. Şişen harca salçalarını ekleyip birbirine girene kadar yoğuruyoruz.
  7. Yumurta, un, baharatları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz, ortada elinizi ıslatıp yoğurmaya devam ediyoruz. Ben mutfak şefinde yaptım şayet sizde o denli yapacaksanız ortada su ekleyin ben 1 bardak kadar su ekledim yoğururken.
  8. Şekil verip iç harcını dolduruyoruz. İsterseniz bu kademede tepsiye aralıklı dizip buzluğa atabilirsiniz, donduktan sonra da buzdolabı poşeti yahut saklama kabınıza alabilirsiniz.
  9. Derin bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz, kızdıktan sonra içli köftelerinizi kızartabilirsiniz.

Şimdiden elinize emeğinize sıhhat, afiyet olsun 💕💕

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Şehriyeli Siyah Pirinç Pilavı
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Kahvaltı Menüsü
Süt Turtası
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |