İçli Köfte
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 4-5 adet soğan
- 1 kaşık tereyağ
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Maydanoz
Hamuru için;
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcımızı hazırlıyoruz bir gün evvelce hazırlayıp buz dolabına koyarsak daha hoş olur.
- Kıymayı tavaya alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz topak olmasın dikkat edelim.
- İnce ince doğradığımız soğanı ekliyoruz. Şayet soğanı robottan geçirecekseniz fazla çekmeyin biraz canlı kalsın, fazla suyunu elinizle sıkıp o denli koyabilirsiniz.
- Soğanlar kavrulunca içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyelim. En son baharatları ve tuzunu kendinize nazaran ekleyip altını kapattıktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
- Hamuru için bulgur, irmik ve tuzu bi kaba alıp karıştırıyoruz, sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz, ağzını kapatıyoruz ve 10-15 dk bekletiyoruz.
- Şişen harca salçalarını ekleyip birbirine girene kadar yoğuruyoruz.
- Yumurta, un, baharatları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz, ortada elinizi ıslatıp yoğurmaya devam ediyoruz. Ben mutfak şefinde yaptım şayet sizde o denli yapacaksanız ortada su ekleyin ben 1 bardak kadar su ekledim yoğururken.
- Şekil verip iç harcını dolduruyoruz. İsterseniz bu kademede tepsiye aralıklı dizip buzluğa atabilirsiniz, donduktan sonra da buzdolabı poşeti yahut saklama kabınıza alabilirsiniz.
- Derin bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz, kızdıktan sonra içli köftelerinizi kızartabilirsiniz.
Şimdiden elinize emeğinize sıhhat, afiyet olsun 💕💕
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












