İçli Köfte
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dış katmanı/hamuru için;
- 1-1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 kısım maydanoz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru soğuk su ile az ıslatın,üstünü kapatın.
- Patatesleri haşlayın.
- İç harcı için soğanları ufak ufak doğrayıp tava da pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kıymayı ekleyin. Pişince salçayı,isotu,karabiberi,tuzu ekleyip karıştırın.
- 2-3 dk sonra ince doğranmış maydanozları da ekleyin.
- Bulgura yumurta,kişniş,tuz ve salçayı ekleyip yoğurun.
- Pekişince ezilmiş patatesleri de ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp ıslattığınız avuç içinizde açın ve içine 1 yemek kaşığı harçtan koyup kapatın.
- Sıvı yağ da kızartın. İsterseniz haşlayabilirsiniz.
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsu.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








