İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Dış katmanı/hamuru için;

  • 1-1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 kısım maydanoz

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru soğuk su ile az ıslatın,üstünü kapatın.
  2. Patatesleri haşlayın.
  3. İç harcı için soğanları ufak ufak doğrayıp tava da pembeleşinceye kadar kızartın.
  4. Kıymayı ekleyin. Pişince salçayı,isotu,karabiberi,tuzu ekleyip karıştırın.
  5. 2-3 dk sonra ince doğranmış maydanozları da ekleyin.
  6. Bulgura yumurta,kişniş,tuz ve salçayı ekleyip yoğurun.
  7. Pekişince ezilmiş patatesleri de ekleyip yoğurun.
  8. Ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp ıslattığınız avuç içinizde açın ve içine 1 yemek kaşığı harçtan koyup kapatın.
  9. Sıvı yağ da kızartın. İsterseniz haşlayabilirsiniz.
  10. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsu.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Mantarlı Hindi Sote
Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Fırında Sütlaç Tarifi (Hamsi Köy Sütlacı)
Velibah
Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Yumurtalı Ekmek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |