İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
  4. Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
  5. Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıralım.
  6. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  7. İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
  8. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç sinema ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
  9. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
  10. Yoğurma etabında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
  11. Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme etabına geçebiliriz.
  12. Hamurumuzun ortasına bol olacak formda iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç sineması kapatalım.
  13. Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım.
  14. Pişirme ile ilgili ayrıntılı olarak yazının devamına yazdım fakat kızgın yağda pişirmek kıymetli,.
  15. Köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine yanlışsız çıkacaklardır. Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz.
  16. Tüm köfteleri kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun :).

Not: bu ölçüler ile 30 adet köfte elde edebilirsiniz.

Püf nokta: hamuru uzun müddet yoğurmalısınız.

Yoksa hamurda çatlamalar olur.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Hasta Bebeklere Çorba +8 Ay
Yeşil Mercimek Köftesi (Çok Pratik)
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Mayalı Pizza Çörekler
Puf Puf Yumuş Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet