İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
İçli köfte iç harcı için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım.
- Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
- Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıralım.
- İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
- Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç sinema ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
- Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Yoğurma etabında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme etabına geçebiliriz.
- Hamurumuzun ortasına bol olacak formda iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç sineması kapatalım.
- Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım.
- Pişirme ile ilgili ayrıntılı olarak yazının devamına yazdım fakat kızgın yağda pişirmek kıymetli,.
- Köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine yanlışsız çıkacaklardır. Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz.
- Tüm köfteleri kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun :).
Not: bu ölçüler ile 30 adet köfte elde edebilirsiniz.
Püf nokta: hamuru uzun müddet yoğurmalısınız.
Yoksa hamurda çatlamalar olur.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



