İçli Kete

İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(kontrollü eklenmeli muhakkak)

Açmak için;

  • 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı un karıştırın

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz (isteğe bağlı )
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Yufkaların ortasına sürmek için;

  • 70 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı ve tuzu tavaya koyun, üzerine un ekleyip karıştırın, daima unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
  2. En son cevizleri ekleyip ocağını altını kapat soğumaya bırakın.
  3. Un hariç tüm hamur gereçlerini karıştırma kabına koyun, en son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin ve 8 eşit bezeye ayırın.
  4. Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın, hazır yufka büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine eritilmiş yağı sürüp iki tarafı katla tekrar yağ sürüp iki ucu ortada birleşecek halde katlayın.
  5. En son orataya iç harcını koyup zarf formunda katlayıp fırın tepsisine yerleştirin, bütün bezeleri bu halde açıp bitirdikten sonra üzerine yoğurtlu yumurta sarısını sürün.
  6. En üste de susam çörek otunu serptikten sonra 180 derecede altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişir deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi
Çöp Şiş Pişi
Islak Kek
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |