İçli Kete
İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un(kontrollü eklenmeli muhakkak)
Açmak için;
- 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı un karıştırın
İç harcı için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz (isteğe bağlı )
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Yufkaların ortasına sürmek için;
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı ve tuzu tavaya koyun, üzerine un ekleyip karıştırın, daima unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
- En son cevizleri ekleyip ocağını altını kapat soğumaya bırakın.
- Un hariç tüm hamur gereçlerini karıştırma kabına koyun, en son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin ve 8 eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın, hazır yufka büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine eritilmiş yağı sürüp iki tarafı katla tekrar yağ sürüp iki ucu ortada birleşecek halde katlayın.
- En son orataya iç harcını koyup zarf formunda katlayıp fırın tepsisine yerleştirin, bütün bezeleri bu halde açıp bitirdikten sonra üzerine yoğurtlu yumurta sarısını sürün.
- En üste de susam çörek otunu serptikten sonra 180 derecede altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişir deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















