İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tarifi

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Susam

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve yoğurdu ek edip karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, hindistan cevizi ve karbonatı da ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine kek harcını döküp eşit bir halde yayalım.
  5. Üzerine çokça susam serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun 😇💗.

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karidesli Penne
Tost Makinesinde Izgara
Köfteli Börek
Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Yufka Mantısı
Kırmızı Biberli Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |