İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber
İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük yeşil dolmabiber
İç garnitürü:
- 1 adet patlıcan
- 3 orta uzunluk patates
- 2 diş sarımsak
- 4 adet mantar
- 1 adet kapya biberi
- 3 adet tavuk but
- 2 adet orta uzunluk domates
- 50 gram yağsız beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için:
- Sıvı yağı
İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuk buttan ayrılır ve küçük doğranarak sarımsakla bir arada tavada zeytinyağında kavrulur ve kenarda bekletilir.
- Patatesler soyularak kare doğranır ve kızgın yağda kızartılarak tavuk soteye eklenir.
- Patlıcanlar, kapya biberi ve mantarda kare doğranarak kızartılır ve tavuk soteye eklenir.
- Peynirde kare doğranarak tavadaki karışıma eklenerek karıştırılır ve ikiye bölünmüş ve içleri temizlenmiş biberlerin içlerine eşit biçimde doldurulur.
- Hazır olan biberler kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ıslak tepsi kağıtı örtülür.
- 225 dereceli fırında yarım saat üzeri kağıt kapalı biçimde, 15 dakikada kağıtsız formda pişirilerek servise sunulur.Afiyet olsun.
İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















