İçi Dolgulu Kalburabastı

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Bir kaç damla sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 -3 su bardağı)

Dolgusu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti bir tencereye koyalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Dolgusu için; süt ve irmiği bir tencerede pişirin, soğuduktan sonrada hindistan cevizini ekleyin.
  3. Yoğurma kabına hamur materyallerin hepsini karıştırın.
  4. Ceviz büyüklüğünde parcakar kopararak aparta yayın, içine dolgusunu koyup kapatın ve aykırı çıkartıp tepsiye alın.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
  6. En değerlisi, fırından çıkartınca tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun.

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çatlak Kurabiye
Damak Çatlatan Tahinli Kurabiye
Antep Fıstıklı Kuruvasan
Patlıcan Sarma Kebabı
Yaş Pasta
Tavuk Lolipop (Tom Ve Jerry Tavuğu)
Hdabla | © 2025 |