İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği

İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- Alabildiğine tam buğday unu
İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Eklenen karışımın içine yoğurt, tuz, şeker eklenir.
- Karışıma tam buğday unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Bu etap da 1 çay bardağı ceviz içini ekleyebilirsiniz. Süreç sonrasında hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanma sonrası hamurun gazı alınır ve pişirme kabına yağlı kağıt serilip hamur içerisine eklenir.
- Ben toprak güveç kap tercih ettim.
- Kabımıza yerleştirdikten sonra üzerini streç sinema ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma süreci bittikten sonra üzerine çizikler atılıp üzeri dilediğinizce süslenir.
- Ben yulaf ezmesi ve çekirdek içi kullandım.
- En son süreç de ise süslenme sonrası üzerine çay süzgeci ile un elenip ve evvelce ısıtılmış 220 derece fırında alt üst ayarda pişmeye bırakılır.
- Pişirme esnasında fırına ısıya sağlam bir kapta su bırakılır.
- Bu süreç ekmeğin kurumasına mani olacaktır.
- Kullandığınız kabın üzerine ısıya güçlü cam koymanız üzerinin içinden evvel pişmesini engellemek için yararlı olacaktır.
- Bu süreç üstü kapalı bir formda yaklaşık 25-30 dk sürecektir.
- 25 dk sonrasında üzerinde ki ısıya sağlam cam çıkarılıp tekrar alt üst ayarda 180 derece de pişirilmeye devam edilecektir.
- Bu süreç fırına nazaran değişkenlik gösterir. Lakin yaklaşık 15 dk kâfi olacaktır.
- Fırından çıkan ekmeğimizi soğumaya bırakalım ve üzerini mutlak örtelim.
- Ekmeğimiz dilimlenmeye hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Fotoğraflı yorumları bekliyorum 🥰.
İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












