İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği

İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Alabildiğine tam buğday unu

İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Eklenen karışımın içine yoğurt, tuz, şeker eklenir.
  3. Karışıma tam buğday unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Bu etap da 1 çay bardağı ceviz içini ekleyebilirsiniz. Süreç sonrasında hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanma sonrası hamurun gazı alınır ve pişirme kabına yağlı kağıt serilip hamur içerisine eklenir.
  6. Ben toprak güveç kap tercih ettim.
  7. Kabımıza yerleştirdikten sonra üzerini streç sinema ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  8. Mayalanma süreci bittikten sonra üzerine çizikler atılıp üzeri dilediğinizce süslenir.
  9. Ben yulaf ezmesi ve çekirdek içi kullandım.
  10. En son süreç de ise süslenme sonrası üzerine çay süzgeci ile un elenip ve evvelce ısıtılmış 220 derece fırında alt üst ayarda pişmeye bırakılır.
  11. Pişirme esnasında fırına ısıya sağlam bir kapta su bırakılır.
  12. Bu süreç ekmeğin kurumasına mani olacaktır.
  13. Kullandığınız kabın üzerine ısıya güçlü cam koymanız üzerinin içinden evvel pişmesini engellemek için yararlı olacaktır.
  14. Bu süreç üstü kapalı bir formda yaklaşık 25-30 dk sürecektir.
  15. 25 dk sonrasında üzerinde ki ısıya sağlam cam çıkarılıp tekrar alt üst ayarda 180 derece de pişirilmeye devam edilecektir.
  16. Bu süreç fırına nazaran değişkenlik gösterir. Lakin yaklaşık 15 dk kâfi olacaktır.
  17. Fırından çıkan ekmeğimizi soğumaya bırakalım ve üzerini mutlak örtelim.
  18. Ekmeğimiz dilimlenmeye hazır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Fotoğraflı yorumları bekliyorum 🥰.

İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor
Yumuşacık Poğaça
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
+6 Ay Sebze Çorbası
İzmir Hamsi (Fırında)
Hindistan Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.