Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü)
Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı granül kahve yahut 2 shot espresso
- 2-2,5 su bardağı süt
- 2–3 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Buz küpleri
İsteğe bağlı;
- Vanilin yahut vanilya özütü
Üzeri için;
- Kakao yahut tarçın
- Buz küpü
- 1 paket vanilin yahut vanilya özütü (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Kakao yahut tarçın (isteğe bağlı)
Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Granül kahveyi yarım su bardağı sıcak suda büsbütün eriyene kadar karıştırın. Espresso kullanıyorsanız shot olarak hazırlayın.
- Sütü bir sürahiye alın, şekeri ve isteğe bağlı vanilini ekleyip karıştırın. Şekerin büsbütün eridiğinden emin olun.
- Büyük kupalara bol buz küpleri koyun. Üzerine hazırladığınız kahveyi dökün.
- Soğuk süt karışımını yavaşça kahvenin üzerine dökün. Katmanlı görünüm elde etmek için karıştırmadan servis edebilirsiniz.
- Üzerine kakao yahut tarçın serpiştirerek servis edin. İsteğe bağlı olarak çikolata rendesi de ekleyebilirsiniz.
Püf noktaları:Şeker ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayın; fazla tatlı olmasını önler. Sütün kesinlikle soğuk olması, içeceğin ferahlatıcı olmasını sağlar. Katmanlı görünümü korumak için sütü yavaşça ekleyin ve servis sırasında karıştırmayın.
Not:Malzemeler iki büyük kupa içindir kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












